ביטוח בריאות
חוק ביטוח בריאות ממלכתי הנו אחד מהחוקים החשובים במדינת ישראל הדואגים לבריאות התושבים בארץ
מערכת
פורסם: 5/23/2010
מאמר זה שייך לקטגוריית
ביטוח בריאות
ביטוח בריאות
גם לנו בישראל יש יומרה להיות מדינה מתוקנת ועל כן, קיים מושג ריאלי הקרוי: חוק ביטוח בריאות ממלכתי, שהחל בשנת 1995, המורה כי תושבי המדינה מבוטחים במסגרת ביטוח בריאות. תושבים מעל גיל 18 מחויבים בתשלומי ביטוח בריאות למוסד הביטוח הלאומי בישראל, בנוסף לדמי ביטוח לאומי, מלבד עקרת בית .
התושבים יכולים לבחור את קופת החולים בה יירצו להרשם, והיא מצדה מתחייבת להעניק את הטבות סל הבריאות הקבועות לפי חוק, עבור כל מבוטחיה.
עד כאן לחוק היבש. בפועל, חישוב תשלום דמי ביטוח לאומי ודמי בריאות נעשה על סמך ההכנסה החודשית של המבוטח מעבודה, והכנסות אשר אינן כתוצאה מעבודה, וגם על סמך מעמד קבוע, כלומר : בין אם הוא שכיר : עצמאי או מובטל.
ויש גם מי שפטור מהתשלום על ביטוח הבריאות :
- עקרות בית - נשים הנשואות למבטוחים, ואינן עובדות.
- מבוטחים מובטלים ללא הכנסות או מובטלים שהכנסותיהם אינן גבוהות משכר ממוצע במשקעד כחמישה אחוזים ובנוסף עומד באחד מהתנאים הבאים:
א. אסירים/עצירים הנמצאים בבתי מעצר או בתי סוהר במשך שנה.
ב. עולה חדש השוהה בארץ כשנה מיום העלייה.
ג. בני 18 אשר טרם התגייסו לצבא, פטורים מלשלם את דמי הביטוח במשך שנה. בני 18 אשר דחו את גיוסם לא יאחרו לשלם זאת עד גיל 21.
- ילדים בישראל אשר טרם הגיעו לגיל 18 אינם מחויבים לשלם דמי בריאות, אלא מבוטחים אוטומאטית על ידי המדינה.
- חיילי סדיר זכאים לשירותי בריאות מטעם הצבא, ואינם מבוטחים על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ועל כן אינם מחויבים בתשלומי ביטוח בריאות.
תשלום ביטוח בריאות מחושב עפ"י הכנסת המבוטח הנתנת לו ממקום עבודה, והכנסה שלא ניתנת לו ממקום עבודה אלא ממקורות אחרים, ועל סמך מעמד אשר ידוע מראש (כגון: עבודה במסגרת עצמאית, שכירה ועוד) שנקבע לו ומי שאינו מחזיק בהכנסות מחויב בתשלום בריאות מינימאלי העומד על 95 ש"ח.
סוגי ביטוח בריאות :
ביטוח משלים
ביטוח ריסק
ביטוח לנכי צה"ל
ביטוח רשלנות רפואית
ביטוח תוחלת חיים
ביטוח בריאות לסובלים מליקויי למידה,
ביטוח בריאות מקצועית לעוסקים ברפואה
ביטוח בריאות לנשים בהריון
ביטוח בריאות לחיילים ועוד...
זהירות, מוקש !
מי שחושב כי ביטוח משלים באמצעות קופת חולים מספיק ולא צריך לבזבז יותר כסף עשוי לטעות . ביטוח בריאות ממלכתי אמנם מקיף, אך אינו נותן פיתרון במצבים בהם נזקק המבוטח לתרופות אשר לא נכללות בסל הבריאות של המדינה, התייעצות עם רופאים בבתי חולים ללא הפנייה מקופות החולים, שימוש בשירותים של מעבדות ומכונים אשר אינם רשומים אצל קופת החולים בהן רשום המטופל, בחירה אישית של המנתח בעת הצורך, קבלת טיפול רפואי בחו"ל ועוד.